Hoe lang duurt het nadat ik het aanbod heb geaccepteerd?

  Hoe lang gaat het duren voor mijn akte is gepasseerd? Deze vraag krijgen wij dagelijks. Veel mensen hebben de hoop dat nu ze eenmaal het aanbod hebben geaccepteerd de zaak snel rond zal zijn. Helaas dat is niet waar. De gemeente zal nu de stukken aan onze notaris (Van Lenning Notariaat) verzenden.
  Die notaris is direct met het dossier aan de slag gegaan. Zodra je de opdracht via onze site hebt gegeven. Controleren van de gegevens, instemming bij de hypotheekbank, controleren kadaster. Dat is al gedaan.

  Output Gemeente Amsterdam

  Maar nu is het wachten op de gemeente. In de hele maand februari 2019 was de output 36 (!) stukken aan alle notarissen in Amsterdam. Er liggen begin maart 2019 nog 699 geaccepteerde en niet verzonden dossiers. Bij dit tempo zijn die over 19 maanden verzonden. Nog los van de aanbiedingen die de komende maanden geaccepteerd gaan worden.

  Conclusie

  Het kan maanden duren, tussen het aanvaarden van het aanbod en de oplevering door de gemeente aan de notaris. De gemeente stelt steeds extra mensen aan om het stuwmeer weg te werken. Regelmatig publiceert bijvoorbeeld Het Parool over de voortgang in het proces.