Aanbod geaccepteerd en hoe lang dan nog

Aanbod geaccepteerd en hoe lang dan nog

Home » Aanbod geaccepteerd en hoe lang dan nog
Hoe lang duurt het voor mijn akte af is, nadat ik het aanbod van de gemeente heb geaccepteerd?

De notaris is direct aan de slag gegaan, nadat je de opdracht gaf. De gemeente ook, maar die heeft een stuwmeer aan dossiers. Ondanks dat er extra ambtenaren zijn ingehuurd kan het maanden duren voor de gemeente jouw stukken naar de notaris stuurt.

Hoe lang duurt het nadat ik het aanbod van de gemeente Amsterdam heb geaccepteerd?

Hoe lang gaat het duren voor mijn akte is gepasseerd? Deze vraag krijgen wij dagelijks. Veel mensen hebben de hoop dat nu ze eenmaal het aanbod hebben geaccepteerd de zaak snel rond zal zijn. Helaas dat is niet waar. De gemeente zal nu de stukken aan onze notaris verzenden.

Die notaris is direct met het dossier aan de slag gegaan. Zodra je de opdracht via onze site hebt gegeven. Controleren van de gegevens, instemming bij de hypotheekbank, controleren kadaster. Dat is al gedaan.

Output Gemeente Amsterdam

Amsterdam Logo

Maar nu is het wachten op de gemeente. De gemeente heeft een team extra mensen ingehuurd. Desondanks kan het lang duren. Zeker voor de aanbiedingen die niet geautomatiseerd kunnen worden opgesteld.

Conclusie

Het kan maanden duren, tussen het aanvaarden van het aanbod en de oplevering door de gemeente aan de notaris. De gemeente stelt steeds extra mensen aan om het stuwmeer weg te werken. Regelmatig publiceert bijvoorbeeld Het Parool over de voortgang in het proces.