Akte afkopen erfpacht 998.-

Home » Akte afkopen erfpacht

Bereken de prijs

Afkopen erfpacht Amsterdam

Je wilt de erfpacht afkopen in Amsterdam. Je hebt voldoende financiële middelen om dit zelf te financieren. Daarom heb je geen behoefte aan een compleet nieuwe hypotheek. Je kan volstaan met een enkele akte voor de afkoop.
Je kan de gegevens van het aanbod van de gemeente overnemen in onze vragen. Hierna geef je opdracht aan de notaris en accepteert het aanbod bij de gemeente in Het Overstapportaal. Daarbij geef je aan de gemeente de naam van de notaris door.

Per wanneer afkopen?

Je hebt de keuze om af te kopen aan het einde van je huidige tijdvak, of om ook het huidige tijdvak af te kopen. Je hebt een erfpachtovereenkomst met de gemeente. Die heeft een bepaalde looptijd, dus een einddatum. Tot die tijd betaal je een erfpachtvergoeding, canon. Die vergoeding kan ook zijn afgekocht tot het einde van dat tijdvak, zoals vaak bij nieuwbouw het geval is.

De gemeente biedt iedereen die de erfpacht gaat afkopen een keuze. Je kan de afkoop in laten gaan aan het einde van dit tijdvak. Je kan ook het huidige tijdvak afkopen. In dat geval betaal je dan een extra bedrag voor de afkoop. Voordeel is dat je dan per direct af bent van de periodieke canonbetalingen.

Parkeerplek

Parkeerplek of berging erbij?

Bezit je een parkeerplek of een losse berging? Die hoort dan bij het recht dat je wilt afkopen, maar het is wel een ander kadastraal nummer. Voor deze parkeerplek, berging of garagebox moet de notaris ook een recherche doen in het kadaster. Bovendien moet deze meegenomen in de akte. Daarom is er een meerprijs voor het meenemen van dit bijkomende object. Dit geldt trouwens ook voor inpandige parkeergarages en andere bergingen of tuinen met een eigen kadastrale aanduiding.

Voordelen

Nergens zo voordelig en makkelijk je erfpacht afkopen.

 • Notaristarief is all in
 • In 10 minuten klaar
 • Betaal pas bij de notaris
 • Notaris schrijft in bij het kadaster

Wat regel je hier voor Afkoop erfpacht

Je regelt hier direct jouw akte. De afkoop van de erfpacht op basis van het aanbod dat je van de Gemeente Amsterdam hebt ontvangen wordt omgezet in een akte door de notaris. Je ontvangt een compleet concept van de notaris ter controle. Als je alles hebt begrepen onderteken je de stukken bij de notaris. De gemeente Amsterdam is hier niet bij, zij heeft een volmacht aan de notaris gegeven om namens haar te ondertekenen. Het afkopen erfpacht, is een eenvoudige stap met onze hulp.
Hierna zorgt de notaris voor de geldstromen en de inschrijving van de akte.

Wat krijg je voor je geld?

Je krijgt een complete akte volgens het model van de gemeente, inclusief alles wat je nodig hebt om daar te komen.

 • Concept afkoopakte
 • Afhandeling financiën via gegarandeerde en beveiligde derdengeldrekening van de notaris
 • Notaris regelt betaling met de gemeente
 • Bespreking bij de notaris
 • Definitieve akte
 • Inschrijving het kadaster
 • Eigen dashboard