• 020 – 2443232
  • e-mail
  • 06-57512759
Krijg ik hypotheek voor de afkoop?

Krijg ik hypotheek voor de afkoop?

Home » Krijg ik hypotheek voor de afkoop?

Kan ik een hypotheek voor de afkoop afsluiten?
Lang niet iedereen zal het geld contant beschikbaar hebben dat nodig is om de afkoop van de erfpacht te betalen. Dat wil zeggen dat je soms een lening aan zal moeten gaan of een hypotheek voor de afkoop moet afsluiten. De afgekochte erfpacht maakt straks onderdeel uit van de waarde van je huis of appartement. Los vertegenwoordigt het afgekochte recht geen waarde. De rente van de hypotheeklening is aftrekbaar. De vraag of het verstandig is om een financiering te nemen voor de afkoop van je erfpacht kan je bespreken met een adviseur. Er is geen garantie dat een woning met afgekochte erfpacht meer waard wordt.
Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • De ingeschreven hypotheek is hoger dan de werkelijk opgenomen hypotheek. In dat geval kan je geld opnemen binnen de hypotheek. Je hoeft dan geen nieuwe hypotheekakte te laten opmaken bij de notaris. Dit is meestal de goedkoopste oplossing
  • Voor kleinere bedragen tot € 25.000 is een persoonlijke lening vaak goedkoper dan een hypotheek. Aan die lening zijn namelijk geen kosten verbonden.
  • Een aanvullende hypotheek moet voldoen aan alle eisen die tegenwoordig aan een hypotheek worden gesteld. Dat is dus aflossen maar ook alle eisen aan inkomen en dergelijke die aan een nieuwe hypotheek worden gesteld.

Laat je eventueel adviseren, dat kan op de website afkopen erfpacht, vraag een advies aan via de mail: mail