Geen nieuwe dossiers naar LB Notariaat

  Per juni 2019 heeft LB Notariaat zich terug getrokken uit het Overstapportaal. Door het grote aantal aanmeldingen is er geen ruimte voor nieuwe dossiers. Sinds die datum is er dan ook een nieuwe ErfpachtNotarisAmsterdam. Opdrachten kunnen nog steeds via onze site verstrekt worden. Alle informatie op de site is nu actueel en voorzien van duidelijke prijzen.

  Wat gebeurt er met mijn lopende dossier bij LB Leonie Bakker?

  Er zijn drie opties:

  • Optie 1. De gemeente heeft nog niets in het dossier gedaan. Dan zal de gemeente de erfpachter een mail sturen dat die een andere notaris moet uitkiezen. Het is zelfs technisch niet mogelijk voor de gemeente nu nog stukken in die dossiers aan Leonie Bakker te sturen. Dat kiezen van een nieuwe notaris kan je eenvoudig via onze site doen.
  • Optie 2. De gemeente stuurde wel stukken aan LB, maar je hebt nog geen afspraak om te passeren. LB wil die dossiers terugdraaien. Zij annuleert de opdrachten. Je moet een nieuwe notaris kiezen, bij voorkeur via onze site. Je kan je beslissing kenbaar maken via ons formulier.
  • Optie 3. Heeft de gemeente Amsterdam al stukken verzonden aan de notaris? Dan heb jij daar bericht van ontvangen. Heb je al een passeerafspraak bij LB? Die afspraak blijft staan en je akte loopt via LB.

  Ben je op dit moment klant bij Leonie Bakker, dan moet je informeren naar de status van je dossier. Is er nog niets gedaan, dan staat het je vrij om over te stappen naar een andere notaris. LB notariaat is slecht bereikbaar via de telefoon, maar via de mail krijg je wel antwoord.

  Hoe gaat dat nu met de Gemeente?

  Neem je een andere notaris, dan moet je zelf dat melden aan de gemeente. Dat kan je doen via een mailtje aan de Gemeente Amsterdam op het mailadres: overstaperfpacht@amsterdam.nl